Виртуален бутик за интериорен текстил на Eva Pattern Show

Виртуален бутик за интериорен текстил на Eva Pattern Show

Добре дошли във виртуалния бутик за интериорен текстил на Eva Pattern Show!

Аз съм Евелина Гебрева – основател и основен дизайнер на марката. Пиша тези редове от първо лице, затова, защото зад тези десени, дизайни на възглавници, платове, тапети и т.н. стои моето лично отношение, рисунките на ръка, часове работа и изучаване на традициите в интериорния текстил на Европа.

В последните 20 години усъвършенстването на технологиите за дигитален печат върху текстил и това, че станаха широко достъпни,  предостави на текстилните дизайнери в България нови възможности да наваксат пропуснатото от десетилетия назад, да направят скок през годините на пропуски и отсъствие от сцената на текстилния дизайн и производство.

Моето решение за това как да участвам в необятното море на текстилния дизайн е създаването на този малък бутик. Преди около седем години започнах от няколко дигитални десена, продължих с флорални дизайни базирани на рисунки на ръка, появиха се и първите клиенти, с които заедно направихме техните платове, тапети и декоративни възглавници. Така с времето се убедих, че има хора, които се нуждаят от продукти създадени с внимание към детайла, съобразени с тенденциите за момента, но и носещи собствен почерк. Огромно е преимуществото на това да имате възможност да адаптирате продуктите към това, с което разполага в интериора. Да поискате промени, които ще ви накарат да се чувствате удовлетворени от крайния резултат.

Тук изборът на дизайни е голям и продължава да расте. Можете да откриете влияния от Уилям Морис и неговия афинитет към многослойните десени, при които има наслагване на мотиви с различен мащаб и интензивност на цвета. Има го влиянието от текстилния дизайн на 1920-те повлиян от абстракционизма и другите течения в живописта след Първата световна война, има и дигитално генерирани елементи в комбинация с ръчно рисувани. В десените на платовете можете да видите екзотични цветя и такива, които са ви близки, и всеки ден виждате в градските зелени площи, и градини или по балконите.

Моето послание е: „Не се страхувайте от цветовете, патерните, десените. Огледайте се, вижте дали мястото, където живеете или работите, отразява вашия начин на живот и светоглед, дали ви носи радост и удоволствие. Приемете, че текстилът е най-бързия начин за промяна в едно пространство и се възползвайте от уюта, който носи. Както каза Вивиан Уестууд в едно интервю: „Инвестирайте в света“. Светът започва от нас самите, нашия дом, нашите семейство и приятели.“

Пожелавам Ви приятно прекарване в сайта Eva Pattern Show!

Евелина Гебрева